Продължете към съдържанието

Предай доброто нататък

По повод 21 март – световен ден на хората със синдром на Даун

ДаунТаун провежда кампания „Предай доброто нататък“
Инициативата е подкрепена от Бургаския куклен театър

Фондация „ДаунТаун БГ“ организира кампания „Предай доброто нататък“. Тя е подкрепена от Бургаския куклен театър.

Целта е да се разкаже на обществото за хората със синдром на Даун. Организацията помага на деца и младежи с това заболяване и на техните родители да придобият умения, които ще са им полезни в живота и ще им дадат възможност за трудова реализация.

Фондацията е създала „ДаунТаун Академия“, която е резултат от сътрудничеството с нидерландски специалисти и съдействието на местни доброволци.

Програмата не само обучава децата в основни трудови умения като готвене и пекарство, но и ги подготвя за работа в екип, поемане на отговорност и други социални умения. Това се случва в комплекса „ДаунТаун“, който се намира в бургаския квартал Ветрен. Към него има пекарна, където се предлагат печива, напитки и храна за дома, разказа директорът на фондацията Пламен Сивов.

„Миналата година поставихме един голям празен буркан в пекарната ни и в него приканихме клиентите на комплекса да пуснат своите послания за нашите деца и младежи. Очаквахме сърдечни послания, светли мисли, доброта и вдъхновение, а това което получихме надмина очакванията ни. Напълниха се няколко буркана …цяла зимнина с пожелания. Прочетохме ги и се заредихме с доброта. Сега решихме тези позитивни мисли да ги подарим и на други хора и така да продължим Доброто“.

Изработени са 100 специални кутийки, в които са поставени посланията и те ще бъдат раздадени на зрителите на спектакъла в неделя, 24 март от 11 часа в Бургаския куклен театър. Към тях ще има и информация за проекта „Даун Таун Академия“.

Кампанията е посветена на 21 март, когато се от отбелязва Световния ден на хората със синдром на Даун и е и Световен ден и на кукления театър.

Повече може да чуете в звуковия файл:

Стефка Бакърджиева, БНР – Радио Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven − three =