Продължете към съдържанието

ДаунТаун Академия – летен лагер-работилница

„ДаунТаун Академия“ е проект на фондация „ДаунТаун БГ“ за социална интеграция и формиране на трудови и екипни умения за деца и младежи със синдром на Даун.

През м. юли 2023 г. се проведе вторият лагер-работилница на Академията с 14 участника. В продължение на 10 дни децата и младежите работиха усърдно и се забавляваха в рамките на поредица от занимания, разработена от нашия екип – консултантите Радослава Лалчева и Фреди Уулс, Зорница Попова, както и стажантите Мануела Ушева, Росица Райкова и Марина Иванова. В занятията се включи и директорът на фондация „ДаунТаун БГ“ Пламен Сивов.

От боядисване на ограда до приготвяне на храна за кетъринг – много бяха уменията, които децата усвояваха с вдъхновение и отговорност. Лагерът-работилница приключи с връчване на грамоти на децата и сертификати за успешно завършен стаж на стажантите. По време на заниманията посрещнахме и гости от Община Бургас – кмета Димитър Николов и директора на общинска дирекция „Здравеопазване и социални дейности“ Мая Казанджиева, които се запознаха с децата и екипа и изразиха подкрепата на Община Бургас спрямо проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − two =