Продължете към съдържанието

ОБУЧИТЕЛНА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

За втора поредна година фондация „ДаунТаун БГ“ обявява обучителна стажантска програма за работа с деца и младежи със синдром на Даун.

Проектът „ДаунТаун Академия“ е с фокус върху социалната и трудова интеграция на хора със синдром на Даун и се осъществява в гр. Бургас, кв. “Ветрен“, комплекс „ДаунТаун“. 

В реалната работна атмосфера на една пекарна, кухня и хотел нашите слънчеви деца и младежи усвояват трудови навици, професионални умения и се забавляват, обединени от екипен дух, под ръководството на български и нидерландски специалисти.

През юли 2023 г. успешно завършилите първата стажантска програма на Фондацията получиха своите сертификати и в началото на учебната 2023/2024 година ще започнат работа като част от постоянния екип на проекта.

Обявяването на втори стажантски модул цели осигуряване на устойчивост, чрез подготовка на кадри на принципа на приемствеността, като тази година приоритет ще бъде практическата работа в реални условия, при периодично провеждани методични срещи и супервизии, при следния присъствен график:

Дати на практическите занимания (8.30 – 16.30 в комплекс „ДаунТаун“, кв. “Ветрен“, Бургас):

Октомври: 13, 20, 27
Ноември: 3, 10, 17, 24
Декември: 1, 8, 15
Януари: 5, 12, 19, 26
Февруари: 9, 16, 23
Март: 8, 15, 22, 29
Април: 12, 19, 26
Май: 10, 17, 31

Дати на методичните срещи за супервизия (от 10.00 до 15.00 ч. в комплекс „ДаунТаун“, кв. “Ветрен“, Бургас):

Октомври: 6
Ноември: 4
Декември: 2
Януари: 6
Февруари: 10
Март: 9
Април: 13
Май: 11 
Юни: 1

Стажантите получават възможността да се запознаят с теоретичните и практическите аспекти на работата с деца и младежи със синдром на Даун по нидерландска методика, адаптирана към спецификата на българските условия. Придобиването на знания и умения в тази област е голямо предимство за бъдеща професионална реализация в социалната, педагогическата или академичната сфера. За кандидати с опит в социалната сфера усвояването на съвременни методи на работа в нашия мотивиран и позитивно зареден екип е уникална възможност за повишаване на професионалната квалификация.

Предишен опит в работа с деца, изявен интерес или образователна степен в педагогическата/социалната сфера (съществуваща или получавана към момента), владеене на английски език са предимства при кандидатстването. Желанието за лично и професионално развитие както и мотивация за работа с деца са задължителни условия.

Обучението е безплатно, като са осигурени храна и напитки за участниците. Успешно завършилите обучителната програма ще получат сертификат и ще могат да кандидатстват за работа в следващите фази на проекта.

Заявка за участие чрез изпращане на кратко мотивационно писмо и автобиография можете да изпратите на адрес downtown_vetren@abv.bg до 20 септември 2023 г. 

Конкретна представа за работната атмосфера в „ДаунТаун“ можете да получите тук:

За повече информация: 0888 801103. 
Очакваме с нетърпение новите попълнения на нашия слънчев екип!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 3 =